Σήμερα στις 2 Δεκεμβρίου 2021 δημοσιεύτηκε ο τελικός οδηγός εφαρμογής του προγράμματος “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2021”. Ο τελικός οδηγός του προγράμματος, μαζί με όλα τα σχετικά παραρτήματα, βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα του προγράμματος (https://exoikonomo2021.gov.gr/odegos). Το επόμενο βήμα είναι το άνοιγμα της πλατφόρμας υποβολής των αιτήσεων (Ως ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων μονοκατοικίας / μεμονωμένου διαμερίσματος ορίζεται η 13η Δεκεμβρίου 2021).

Από τις σημαντικότερες αλλαγές που έχει ο τελικός οδηγός σε σχέση με τις προδημοσιεύσεις είναι το γεγονός ότι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα και ιδιοκτήτες που απέκτησαν τα ακίνητα τους μετά τις 31/12/2020, η αύξηση των ποσοστών επιχορήγησης σε περίπτωση ενοικίασης/δωρεάν παραχώρησης (αφορά τα χαμηλά εισοδήματα), η αφαίρεση του ανώτατου ορίου εισοδήματος για συμμετοχή στο πρόγραμμα και η εισαγωγή στις επιλέξιμες παρεμβάσεις και της δυνατότητας τοποθέτησης συστήματος επιδαπέδιας θέρμανσης.

Επίσης, ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός παρεμβάσεων με ΦΠΑ ανά αίτηση Ωφελούμενου (για μονοκατοικία/μεμονωμένο διαμέρισμα/διαμέρισμα ως μέρος αίτησης σε πολυκατοικία), δεν μπορεί να υπερβαίνει:
α) το γινόμενο του 1,0 € επί το σύνολο της εκτιμώμενης ετήσιας εξοικονόμησης πρωτογενούς ενέργειας (kWh) όπως προκύπτει από το Α΄ Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης,
β) το γινόμενο του 200 € επί την επιφάνεια κυρίων χώρων όπως αυτή προκύπτει από το έντυπο Ε9

Τέλος, έχουν αυξηθεί λίγο τα ανώτατα όρια δαπανών των επιλέξιμων παρεμβάσεων, λόγω της αύξησης των τιμών στα δομικά υλικά.

Πηγές: aeiforianews.gr, exoikonomo2021.gov.gr

Αφήστε μια απάντηση